top of page

Filosofie

Onze filosofie is gebaseerd op 3 pijlers: Gezondheid, Welzijn en Voedselveiligheid.

Gezondheid:

Wij vinden het belangrijk om gezonde dieren gezond te houden, dan om zieke dieren beter te maken. Een essentiële partner hierin is

De Varkenspraktijk. Door gezondheidsmanagement houden wij het bedrijf vrij van ziektes. Dit gebeurt door interne en externe biosecurity. Voor de de biosecurity is het bedrijf opgedeeld in 4 blokken. Tussen deze 4 blokken is een strikte scheiding en elk blok heeft een eigen kleur. Binnen de blokken wordt er zo weinig mogelijk met tomen gemengd en werken we van jong naar oud. Dit heeft ervoor gezorgd dat we de ziektes PRRS en APP kwijtgeraakt zijn en dat mycoplasma sterk gereduceerd is. Alle verschillende testen die de afgelopen jaren op MRSA zijn gedaan, zijn negatief.

Welzijn:

Varkens die zich prettig voelen hebben een goede weerstand. De stallen zijn welzijnsvriendelijk ingericht en er wordt veel aandacht aan de zorg van de varkens besteed.

Tevreden varkens in het stro

Voedselveiligheid:

Door het hoge gezondheid- en welzijnsniveau, zijn op ons bedrijf standaard medicaties overbodig. Daarnaast gebruiken wij alleen gecertificeerd voer. Hierdoor waarborgen wij een stukje voedselveiligheid in de keten van Frievar en Friberne.

Stukje Friberne vlees
bottom of page