top of page

Over het bedrijf

John en Threa Lorist zijn in 1986 van Harderwijk naar Friesland verhuisd. De reden hiervan was, dat John een varkensbedrijf wilde beginnen. Zijn ouders hadden geen agrarisch bedrijf, maar zijn opa en oma wel, en daar was hij als kind veel te vinden.

In Hemelum stond in die tijd een kleine varkenshouderij te koop, welke John en Threa samen hebben gekocht.

Na een aantal jaren zijn ze fokzeugen met de genetica van Topigs Norsvin gaan fokken. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol fokbedrijf met de FriVerdizeug, die speciaal gefokt wordt voor de boeren van Frievar. Dit is dan ook hét (groot)moederbedrijf van de keten Frievar, want op de Hemelumer Hoeve worden alle toekomstige (groot)moeders voor de Frievarbedrijven geboren.

John werkt nu met een aantal vaste- en parttimemedewerkers in de stal en op kantoor. Samen wordt er met veel plezier en passie gewerkt op het bedrijf. Onder andere aan de vooruitgang van de FriVerdizeug.

 

Zo produceert de Hemelumer Hoeve, met vooruitgang op genetica, fokmateriaal, dat zorgt voor een hoge gezondheidsstatus en een lekkere smaak van het Gaasterlander kruidenvarken.

Vrolijk varken in het stro
bottom of page