Het team

John (1961) en Threa (1965) Lorist
John en Threa zijn samen de eigenaar van de Hemelumer Hoeve BV. In 1986 zijn ze het huidige bedrijf gestart. Het bedrijf is in de afgelopen jaren uitgebreid, waardoor er personeel van buitenaf aangetrokken is. John doet voornamelijk de organisatie van verschillende bedrijven. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de fokkerij op de Hemelumer Hoeve en zoekt hij zelf de opfokzeugen uit voor de Frievar klanten. John en Threa zijn ook eigenaar van de Friesche Hoeve BV (voergeldstallen).

Samen met Mark van Sambeek heeft John een vleesvarkens bedrijf in Duitsland. In 2005 hebben zij samen Frievar BV opgericht. Daarnaast is John tot januari 2019 werkzaam geweest als voorzitter van Topigs Norsvin.

 

John wordt op kantoor ondersteund door Ilse Vessies-Meij (1970). Threa is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken wat betreft de financiële boekhouding en het diermanagement op de computer. Zij wordt hierin ondersteund door Sjoukje Oostenveld (1985) en Debby Lorist (1994).

Jelle Duijf (1979)
Na een aantal jaren weg geweest te zijn, werkt Jelle sinds augustus 2012 als bedrijfsleider weer op het bedrijf. Jelle is naast de planning van de dagelijkse werkzaamheden in de stal ook verantwoordelijk voor de dekstal en de gespeende biggen.

Hans Graven (1964)
Hans werkt vanaf februari 2009 bij ons. Eerst via de AB-service en na een half jaar is hij in vaste dienst komen werken. Hans ondersteunt Jelle met de dagelijkse gang van zaken als assistent bedrijfsleider. Hans is voornamelijk verantwoordelijk voor de opfok.

Joyce van der Goot (1997)

Joyce is als zaterdag- en vakantiehulp begonnen. Na haar middelbare school heeft ze gekozen om het werken/leren traject van  de varkenshouderij opleiding in Barneveld te gaan doen. Inmiddels heeft ze haar diploma gehaald en werkt ze met veel plezier dagelijks tussen de varkens.

Debby Lorist (1994)

Debby is haar studie aan het afronden op de Agrarische Hogeschool in Dronten. Debby zorgt op het ogenblik voor de kraamstal, waar de pas geboren biggetjes opgroeien

Als haar studie afgerond is, hoopt ze een leuke baan in de varkenshouderij te vinden om extra ervaring en kennis op te doen, want in de toekomst, nadat John met pensioen gaat, wil zij graag het bedrijf voortzetten.

In het weekend en de vakanties hebben we regelmatig hulp van jeugd uit de omgeving.