top of page

Werken en leren

Op de Hemelumer Hoeve worden hoge eisen gesteld aan de medewerkers. Wij werken met de modernste technieken en systemen binnen de dierhouderij, wat vraagt om bovengemiddelde vaardigheden op het gebied van o.a. ICT. Omdat de Hemelumer Hoeve ten opzichte van veel andere agrarische bedrijven uit de regio hierin vooroploopt, is het vanzelfsprekend dat niet iedereen die bij ons komt werken al over deze kennis en vaardigheden beschikt. Daarom wordt er bij ons geïnvesteerd in een goede begeleiding van medewerkers, werkende leerlingen en stagiaires.

 

Erkend Leerbedrijf SBB

Sinds 2016 is de Hemelumer Hoeve een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat wij jongeren de mogelijkheid bieden om op ons bedrijf het praktijkgedeelte te volgen van hun BBL-opleiding (leren en werken). Op deze manier dragen wij bij aan de ontwikkelingskansen van geschoolde mensen binnen de agrarische sector.

 

Stage

Op de Hemelumer Hoeve zijn stagiaires welkom. Of het gaat nu om een praktijkstage van hoger opgeleide, internationale studenten, of een leerling van bijvoorbeeld de Samenwerkende Praktijkschool in Sneek, wij delen graag onze kennis en kunde. Voor iedere stagiaire zijn de leerdoelen anders en op het eigen niveau. Zo kun je bij ons leren over de managementaspecten van een varkensfokbedrijf, maar je bent hier ook op je plek wanneer je wilt ervaren wat er bij werken komt kijken (zoals op tijd aanwezig zijn, contact met collega’s en leidinggevenden, structuur in je werkzaamheden).

 

Oproepkrachten

Je eerste bijbaan… Al heel wat jongeren uit Hemelum en directe omgeving hebben wij op de Hemelumer Hoeve binnen zien komen en plezier zien hebben tijdens hun eerste (bij)baan. De jongeren verdienen op die manier een centje bij in de weekenden en vakanties, en wij zijn goed geholpen bij het uitvoeren van hun hand- en spandiensten.

 

RI&E en BHV

Ieder bedrijf kent bedrijfsspecifieke risico’s. Op de Hemelumer Hoeve zijn deze risico’s in kaart gebracht en worden deze twee keer per jaar geëvalueerd. Naast dat de overheid werkgevers hiertoe verplicht, vinden wij het zelf ook van groot belang dat iedereen die ons bedrijf betreedt zich bewust is van de risico’s en zich houdt aan onze voorschriften om risico’s zoveel als mogelijk te beperken. Mocht er onverhoopt een calamiteit zijn, dan is er vrijwel altijd een gecertificeerde BHV-er aanwezig.

 

Vacatures

Algemeen medewerker | Zie vacature I Open sollicitaties zijn altijd welkom.

Praktijkplaats BBL (werken en leren) | Zoek je een praktijkplaats? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Stageplaats | Ben je op zoek naar een stageplaats? Stuur ons dan gerust een verzoek.

Oproepkrachten | Ben je op zoek naar een baan voor een aantal uren per week, dan horen wij het graag.

 

Open sollicitaties en verzoeken voor praktijk- of stageplaatsen kunnen gestuurd worden naar John Lorist via john@hemelumerhoeve.nl

bottom of page