top of page
Zoeken

Ludieke nieuwjaarsstunt

Bijgewerkt op: 5 jun. 2018


Ludieke Oudejaarstunt

Medewerkers van de Hemelumer Hoeve steken werkgever een hart onder de riem.

Hemelum, 31 december 2017

Voor een aantal medewerkers van het varkensfokbedrijf de Hemelumer Hoeve is de maat vol. Een kleine groep inwoners van het agrarische dorp in de zuidwesthoek van Friesland voert namelijk sinds het voorjaar van 2017 een nauwkeurig opgezet plan uit, om de uitbreidingsplannen van dit professionele en innovatieve varkensbedrijf uit Hemelum tegen te houden.

Tot voor kort hielden de medewerkers zich stil, maar nu vinden ze dat het tijd is om een positief tegengeluid te laten horen over het bedrijf waar ze al jaren werken en sinds kort in een kwaad daglicht wordt geplaatst. Het verkeerde beeld dat door activisten van hun werkgever John Lorist geschetst wordt, vinden zij onterecht en pijnlijk. 'We voelen ons gesteund door een grote groep Hemelumers en ondernemers uit het dorp. Want waar de activisten roepen dat een groot deel van de Hemelumers en inwoners van omliggende dorpen tegen de uitbreidingsplannen zijn, wijst de praktijk uit dat het tegendeel waar is. Dit is onder andere te merken aan het grote aantal 'omgekeerde zienswijzen' dat de Gemeente Súdwest-Fryslán deze dagen ontvangt en de bereidheid tot medewerking aan onze ludieke nieuwjaarsstunt waarmee we John en zijn familie een hart onder de riem willen steken." In het weiland, links van het bedrijf, is zaterdagmiddag een stuk grond gemarkeerd met lint. Op de hekken die er voor staan hangt een spandoek waarop te lezen is dat de Hemelumer Hoeve bouwt aan een innovatieve varkensstal met aandacht voor mens, dier en omgeving.

De medewerkers, die bijna allemaal woonachtig zijn in Hemelum en directe omgeving, kunnen niet wachten totdat de bouw echt kan beginnen. 'Wij zien al enige tijd met lede ogen aan hoe deze kleine groep activisten alle mogelijke middelen aangrijpt om op ongefundeerde en ongenuanceerde wijze te stellen dat de uitbreidingsplannen slecht zou zijn voor Hemelum en dat onze werkgever er illegale praktijken op na zou houden. Deze manier van actievoeren en het onderschatten van de impact die de actie heeft op onze kleine dorpsgemeenschap, past eerder in een (rand)stedelijke omgeving dan in een klein dorp zoals Hemelum. Het is dan ook geen toeval dat op een enkele persoon na, de activisten van oorsprong niet uit Hemelum komen, maar bewust hebben gekozen voor het leven naast de agrariërs op het platteland. Wij vinden dat iedereen recht heeft op het hebben van een mening, maar dit gaat niet langer over verschillen van mening. Met deze 'aankondiging' van de bouw willen we met een knipoog de urgentie van de uitbreiding van de Hemelumer Hoeve benadrukken en willen we John laten weten dat we achter hem staan


139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page